2012. augusztus 12., vasárnap

napszámlálós

ugyan még csak augusztus eleje van, én máris készülök a szeptemberre, az őszi-téli teafüggőségemre, a barna bőrdzsekire, meg a sárga-rózsaszín virágos hosszú ujjú vintage ruhára, amit kifejezetten erre az időszakra vettem 990 HUF-ért, a reggeli hunyorgós-bosszankodós buszra futásokra, amikor minden második autó lefékez mellettem, s a sofőrök mohó tekintettel vizslatnak, mintha állig felöltözve is meztelen volnék. készülök a kedvenc madárijesztős, zöld mázas cserépbögrém állandó társaságára reggelente az üres konyhában, a cappy gyümölcsleves üvegekre a suliban, tele forró vízzel, a hátizsákom zsebében lapuló teafilterkészletre, amiket az üvegbe lógatok, a hideg kezekre, a piros körmökre, a padlizsánlila sálamra, és most már a kobaltzöldre, a kék halacskásra és az acélkékre is;
új mumusom lesz a kémia fakultáció szerény személyében, s tovább tervezgetem gondolatban a biosz tanárnőmnek szánt bonbonok hosszú sorát. marcipánrózsák fehér, ét és rózsaszínre színezett fehércsoki bevonattal.
azt hiszem, készen állok a szeptemberre. egy maroknyi stabilo tűfilccel (melyek nem mellesleg csodaszép színűek) és több doboznyi teával. 
jöhetsz, ősz.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése