2012. szeptember 29., szombat

kuponszívek

pénteken, miután tyúklépésben learaszoltunk a lépcső melletti meredek padkán, s elindultunk a városközpont felé, a hippikről és a hipsterekről beszélgettünk. milyen az? kérdeztem. a hipster? hát, van a hajában egy eltérő színű csík, lehetőleg minél kontrasztosabb. van hipster szemüvege, ami olyan, mint a wayfarer napszemüveg, csak áttetsző lencsékkel, virágot hord a hajában és van minimum kettő peace-jel tetoválása, egy a csuklója belső felén, egy a csípőcsontján vagy a derekán. ja, és színes ruhákat hord.
rágoogléztam, a tisztánlátás kedvéért, és ezt dobta a gép:


http://www.trubadurmagazin.hu/erdekesseg/mennyire-ironikus-legy-hipster-mikozben-nem-vagy-az/1249

te is már lehetnél hipster, egy árnyalatnyi neohippi beütéssel, mondtad, s végigmértél, a kissé népies, áttört mintás fekete miniszoknyámtól a mélyzöld topon és a fűzős fekete cipőn át egészen a nyakamban himbálódzó antik zsebóráig, ami már ősidők óta kilencet mutat.
és tényleg? az üvegajtóm rettenetesen zavart, mert mindenki beláthatott rajta, s addig-addig gyűjtögettem a veszprémi estekből a plakátok egyoldalas, kicsinyített másait, a túró rudis papírokat és skittles-ös zacskókat, mígnem az egész átlátszó felületet be nem borítottam kiscsillaggal, kispállal, quimbyvel, supernemmel, pasoval, irie maffiával és sziget-volt-sound-foo plakátokkal. az asztalom mögötti falat apró post-it cetlik tarkítják, a kedvenc zenekaraim kedvenc dalszövegrészleteivel telefirkálva sötétkékben, türkizben, fűzöldben. az aranysárga falakon mindenhol ott a kezem nyoma - zöldben, fehérben és sárgában, százhatvanöt-plusz-kinyújtott-kar-magasságig. és a szekrény tetején ott figyel két eredeti pöttyös túró rudis papírdoboz, amit a suliban kuncsorogtam el az automata feltöltős sráctól.
van két dobozom, amik tele vannak mekis kuponokból hajtogatott szívecskékkel, mellettük vár csinos stószban a többi lejárt kupon, hogy sorra kerüljön. gondolkodtunk rajta, mi legyen ezzel a sok szívvel. talán beajánlhatnánk a mekinek a reklámkampányába. vagy majd szétosztogatjuk utcazenén. "ingyen szív" - ha valakinek esetleg nem lenne. vagy összetört, és a darabokat nem tartja össze a ragasztó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése